HLB Matchers: ‘Overnamemarkt flink in beweging’
drs. B. (Bart) de Volder RV - 15 november 2018

De overnamemarkt draait op volle toeren; het aanbod kan de vraag op dit moment niet bijbenen, zo blijkt uit de meest recente Brookz Overname Barometer. Dat bevestigt ook Bart de Volder, overname-adviseur bij HLB Matchers, onderdeel van advies- en accountantsorganisatie HLB Van Daal (Brabant, Limburg en Amsterdam). Met een team van specialisten begeleidt De Volder ondernemers bij het gehele aan- of verkooptraject van een bedrijf. “Deze dienstverlening past in onze doelstelling om ondernemers als fullservice-partner terzijde te staan.”

“De laatste maanden van het jaar zijn traditiegetrouw het moment waarop ondernemers plannen maken voor het aankomende jaar. Daar vormt 2018 geen uitzondering op”, aldus Bart de Volder. “Sommige ondernemers overwegen verkoop van de onderneming. Andere ondernemers denken na hoe zij – naast autonome groei – méér groei kunnen realiseren. Acquisitie kan dan een goede mogelijkheid zijn. Wat op dit moment opvalt, is dat het aantal transacties is gestabiliseerd, waar vorig jaar nog sprake was van een flinke stijging. De huidige overnamemarkt is een verkopersmarkt, er is beduidend meer vraag dan aanbod. Dat maakt een zorgvuldige voorbereiding en matching nog meer van belang. De timing van het verkopen van de onderneming is essentieel. De markt is positief gestemd en de marktomstandigheden zijn op dit moment nog steeds gunstig om de onderneming te verkopen. Het lijkt nu dan ook een goed moment om concreet na te denken over de verkoop van de onderneming.”

Integrale benadering
De Volder is gespecialiseerd in advisering rond de aan- en verkoop van ondernemingen in binnen- en buitenland. De kernactiviteiten van HLB Matchers zijn begeleiding bij (ver)koop, waarderingsopdrachten, matchmaking en due diligence (boekenonderzoek). Als adviseur bij HLB Matchers werkt De Volder nauw samen met de andere specialisten binnen advies- en accountantsorganisatie HLB Van Daal. “Onze organisatie heeft zich ontwikkeld tot fullservice-partner voor ondernemingen”, licht hij toe. “Vanuit onze ambitie ondernemers te helpen om doelen te bereiken en meer resultaat uit hun business te halen, is ons dienstenpakket uitgebreid en verzwaard. Omdat we als accountant, financieel of fiscaal adviseur bij de kern van bedrijfsprocessen betrokken zijn en vaak al in een vroeg stadium op de hoogte zijn van koop- of verkoopambities, kunnen we als HLB Matchers uitstekend meedenken en adviseren wanneer een ondernemer voor deze belangrijke strategische keuze staat en daarmee waarde creëren voor de ondernemer. Ons motto is niet voor niets ‘Together we make it happen’.”

Over HLB Van Daal
HLB Van Daal heeft acht vestigingen in Noord-Brabant en Limburg en een vestiging in Amsterdam. De advies- en accountantsorganisatie staat ondernemingen bij met onder meer bedrijfsadvies, accountantsdiensten, fiscaal en juridisch advies, administratieve en ict-ondersteuning (HLB Van Daal is winnaar van de Exact Cloud Award 2017/2018) en hrm-advisering en –uitvoering. HLB Van Daal maakt als zelfstandig kantoor deel uit van het landelijke en het internationale HLB-netwerk met member firms in ruim 150 landen en meer dan 700 kantoren.

Meer informatie

drs. B. (Bart) de Volder RVDirecteur / Overname adviseur

Overname adviseur
Prof. Asserweg 8
5144 NC Waalwijk
0416 - 41 00 00

Ondernemingen bewegen in dynamische markten en acteren steeds meer internationaal… Lees verder

Lees meer over drs. B. (Bart) de Volder RV