Maatschap Interne Geneeskunde

“HLB zorgt ervoor dat we meer bedrijfsmatig denken”
De Maatschap Interne Geneeskunde groeit snel. En hoe meer leden, hoe meer behoefte aan een goede organisatie. HLB Kallen Raeven bracht structuur aan.

“Interne geneeskunde is een specialisme dat zich richt op ziekten van de interne organen”, vertelt internist dr. Frans Erdkamp. “Internisten kijken wel, maar opereren niet. Door vragen te stellen proberen we klachten te koppelen met het niet goed functioneren van één of meerdere organen.” Als internist is Erdkamp verbonden aan de Maatschap Interne Geneeskunde, de grootste vakgroep van het Orbis Medisch Centrum in Sittard.

Sparren
“In de gezondheidszorg is veel veranderd de afgelopen jaren en de maatschap groeide snel”, vervolgt Erdkamp. “Steeds meer artsen sloten zich bij ons aan. En je kunt wel duizend leden hebben, maar niet ook duizend bazen, dus het werd tijd structuur aan te brengen. Samen met HLB hebben we een model uitgewerkt om meer bedrijfsmatig te kunnen gaan functioneren. We hebben gekeken naar oplossingen die afweken van de bestaande gedachtegang: de invoering van een dagelijks bestuur, het in loondienst nemen van specialisten en strakke bedrijfseconomische kaders. Door samen te sparren konden wij als maatschap betere keuzes maken.”

Korte lijntjes
“De toegevoegde waarde van HLB is dat we nu veel meer bedrijfsmatig denken en onze gedachten in praktijk brengen. Op dit moment staat de structuur van de maatschap mede door HLB als een huis. Onze aandacht is nu gericht op een mogelijke fusie, daarbij kan HLB ons wellicht weer bijstaan. HLB heeft voldoende grootte om ons goed te kunnen bedienen, maar is klein genoeg om snel geholpen te kunnen worden. Dat is prettig. De lijntjes zijn kort dus er is direct contact. Dat zorgt ervoor dat je snel en effectief kunt handelen.”

Rapportcijfer HLB Van Daal & Partners

Klanten waarderen dienstverlening HLB Van Daal & Partners gemiddeld met een 8,2!

Meer weten? Klik hier!