Adviesbureau Van der Steen

Een jaarrekening laten opmaken door een accountantskantoor, dat boeit Martien van der Steen, die samen met zijn zonen Laurens en Dennis eigenaar is van adviesbureau VAN DER STEEN in Veghel, niet zo. ”Voor mij is het veel belangrijker dat een accountant zich bewijst als het er écht om gaat. Jean Bloemers heeft dat gedaan toen ik mijn bedrijf verkocht.”

In 2001 gooide Martien het roer helemaal om. Weliswaar had hij een uitstekend lopend verzekeringskantoor, maar de branche veranderde.
”De menselijke maat verdween vaker naar de achtergrond. Polissen werden steeds vaker via internet afgesloten en er kwamen producten waarin ik me niet kon vinden. Bij schadevoorvallen werden we steeds minder betrokken. Daar voelde ik me niet gelukkig bij. Het ging het kantoor steeds meer aan onafhankelijkheid ontbreken en daar had ik een gloeiende hekel aan, daarom was ik geen ondernemer geworden.”

Hij besloot in 2001 zijn zaak, die zijn vader in 1946 was gestart, te verkopen. Zelf had hij een schatting gemaakt wat het bedrijf zou moeten opbrengen. Ook Jean deed dat. ”Wat me opviel,” zegt Martien, ”was dat we bijna op hetzelfde bedrag uitkwamen. Kortom, Jean kende mijn bedrijf tot in de finesses. Jean heeft ook heel goed begrepen wat ik wilde. Elkaar kennen en dus vertrouwen, daar ligt de basis van deze succesvolle verkoop.”

Andere insteek
Martien besloot het jaar daarna opnieuw te gaan starten in de zakelijke dienstverlening, maar nu met een compleet andere insteek. ”Om mijn onafhankelijkheid te waarborgen, wilde ik geen verzekeringen meer verkopen. Ik ben mij gaan bezig houden met het beoordelen van risico’s in de ruimste zin van het woord. Zaken als aansprakelijkheid, ondernemingsstructuur, leveringsvoorwaarden, testamenten enz. Feitelijk te veel om hier op te noemen, komen aan bod.” Daarnaast verzorgt het adviesbureau alle voorkomende schadevoorvallen ongeacht waar producten lopen. Een krachtige formule in een veranderende markt.

Jean had zijn bedenkingen: ”Ik vond het verdienmodel te revolutionair. In deze branche had ik dat niet eerder meegemaakt - geen verzekeringsproducten aanbieden. Samen hebben we daar stevig over gediscussieerd: is dit plan levensvatbaar?” Blijkbaar ging het om een unieke formule.

Uiteindelijk zette Martien toch door. Elf jaar later is adviesbureau VAN DER STEEN uitgegroeid tot een belangrijk en goed florerend niche bedrijf binnen de branche van zakelijke dienstverlening. Daarin spelen ook zijn twee zonen Laurens en Dennis een rol.

Jean: ”Ook daar hebben we heel goed over gesproken. We hebben samen de voors en tegens van opvolging in een bedrijf door eigen kinderen op een rijtje gezet.” Martien: ”Toen Laurens aangaf dat hij in de zaak wilde komen, heb ik ’m geadviseerd om eerst met Jean te praten. Zo voorkom je dat je je gaat blindstaren.”

Objectief klankbord
Dennis en Laurens vinden de inbreng van HLB Van Daal & Partners heel waardevol. ”Mijn vader,” zegt Dennis, ”weet heel goed wat hij wil. In Jean vindt hij een objectief klankbord om zijn plannen te toetsen. Om na te gaan of ze goed genoeg zijn. En om uit te zoeken hoe het nog beter kan.” Martien: ”Voor mij is het belangrijk dat de continuïteit nu is gegarandeerd. En dat mijn zonen bij belangrijke beslissingen kunnen terugvallen op een goede sparringpartner, HLB Van Daal & Partners.”

Ondernemers, net als u

 • WellColl Autoschade

  WellColl Autoschade

  “HLB weet de feiten en cijfers op een toegankelijke manier te brengen” Zo veelzijdig als WellColl Autoschade is, zo veelzijdig is ook hun…Lees verder

  Lees verder
 • DRT Vloeren

  DRT Vloeren

  DRT Vloeren is toonaangevend specialist op het gebied van technisch hoogwaardige naadloze vloersystemen voor industrie en utiliteit…Lees verder

  Lees verder

Magazine HLB SHIFT

Twee keer per jaar brengen wij het magazine HLB SHIFT uit. HLB SHIFT staat vol met mooie klantverhalen, praktische ondernemerstips, leuke colums en nog veel meer. Lees verder en download de uitgaves. Lees verder

Lees verder