Sligro

In 2008 nam Abel Slippens als chief executive officer afscheid van Sligro, totaalgroothandel voor foodprofessionals. Hij sloeg een heel andere weg in en ging participeren in matig tot slecht renderende bedrijven. Voor de fiscale en financiële zaken werkt Abel sinds ruim een jaar samen met Marc van Stratum, partner van HLB Van Daal & Partners in Veghel. ”Wat ik doe”, zegt Abel, ”kun je vergelijken met een motor met zijspan. Ik geef gas, zet de koers uit. Marc moet als bakkenist tegenwicht geven.”

Als CEO bouwde Abel bij het Veghelse bedrijf Sligro heel veel expertise op, vooral op operationeel, commercieel en communicatief vlak. Financieel en fiscaal had hij ’een buddy’, de chief financial officer. ”Toen ik besloot om te gaan participeren om zo - met behulp van kennis, wat euro’s en het direct mee helpen aanpakken van de problematiek - dit soort bedrijven beter op de rails te zetten, wilde ik een expert naast me hebben. Iemand die alles wist van de financiële en fiscale zaken.”

Ver hoefde Abel niet te zoeken. In Veghel, waarin hij zelf is geworteld, vond hij een partner. ”Ik heb ook bewust lokaal gezocht. In deze branche is het soms noodzakelijk om snel te schakelen. Dan moet je ook binnen een paar minuten met elkaar aan tafel kunnen zitten. Daardoor kun je veel directer op de bal spelen.” Daarnaast ondersteunt HLB Van Daal & Partners Abel Slippens met de pijlers die elke onderneming nodig heeft, zoals bij de financiële administratie en de salarisadministratie.

Abel heeft ook bewust gekozen voor een kleiner en dus overzichtelijker accountantskantoor. ”Privé en zakelijk lopen bij mij nu door elkaar. Ik ben ook op een leeftijd gekomen dat je na gaat denken over hoe je het beste een deel van je vermogen kunt overhevelen naar de kinderen. Bij een heel groot accountantskantoor kun je privé en zakelijk niet samen laten lopen, daar staan schotten tussen.”

Marc van Stratum moet de plannen van Slippens toetsen. En hij moet eventueel bijsturen, zoals ook een bakkenist de motorcoureur moet behoeden voor disbalans en dus de kans op een ontsporing. ”Ik ben er voor het tegenwicht”, zegt Marc, ”Dat zorgt soms voor pittige discussies. Dat is ook nodig, je moet alles voor het voetlicht
brengen. De kansen en zeker ook de risico’s.”

Als de risico’s niet te verantwoorden zijn, betekent dat zeker niet het einde van het verhaal. ”Al is een muur nog zo groot en hoog”, meent Abel, ”er is altijd wel ergens een deur om aan de andere kant te komen”. Ik wil ermee zeggen dat we samen op zoek gaan naar alternatieven om die deur in die muur te vinden. Kortom, we geven dus niet op. En ik heb een groot netwerk, ook dat levert soms heel verrassende inzichten op.”

Als de kogel door de kerk is gegaan - Abel gaat participeren binnen een bedrijf - moeten de zaken op papier worden uitgewerkt. ”Contracten en dergelijke”, zegt Marc, ”zijn onze verantwoordelijkheid. Abel kan erop vertrouwen dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Want ook op dat vlak heeft HLB Van Daal & Partners een grote meerwaarde.” Abel: ”Wat achter de schermen nodig is om de zaak volledig te regelen, laat ik helemaal aan Marc. Ontzorgen, van A tot Z.” Dan kan Abel Slippens zich bezighouden met wat hij het liefst doet: ondernemen en zoeken naar pareltjes in het bedrijfsleven die nog moeten gaan schitteren.

Ondernemers, net als u

 • Tumag BVBA

  Tumag BVBA

  De klanten van Tumag zijn vooral grote multinationals die nieuwe producten op de markt brengen. Deze bedrijven in de pharma-, medical-, verpakkings-,…Lees verder

  Lees verder
 • Zakelijk Rijden BV

  Zakelijk Rijden BV

  Zakelijk Rijden BV is in 2010 gestart met een online kilometeradministratie oplossing. Stephan: “Zelf was ik in die tijd veel onderweg en beschikte…Lees verder

  Lees verder

Magazine HLB SHIFT

Twee keer per jaar brengen wij het magazine SHIFT uit. SHIFT staat vol met mooie klantverhalen, praktische ondernemerstips, leuke colums en nog veel meer. Lees verder en download de uitgaves. Lees verder

Lees verder