Zakelijk Rijden BV

Zakelijk Rijden BV is in 2010 gestart met een online kilometeradministratie oplossing. Stephan: “Zelf was ik in die tijd veel onderweg en beschikte over een auto van de zaak, die ik buiten de bijtelling hield. Daarvoor hield ik een rittenregistratie bij in een schriftje. Dat vond ik een hoop gedoe en moest makkelijker kunnen, maar ik had geen zin om een black box met alle kosten in te laten bouwen. Zo is het idee ontstaan om Track Assistant (de handelsnaam van Zakelijk Rijden BV) op te zetten.

In de tijd dat ik besloot ondernemer te worden, had ik contact met verschillende andere ondernemers. Omdat ik hen dagelijks meemaakte en wist hoe professioneel zij te werk gingen, kreeg ik de suggestie om met Eddy van Hughten contact op te nemen. Die zat bij een accountantskantoor wat later onderdeel werd van HLB Van Daal. Ik had tot dan toe geen ervaring met accountants, dus een persoonlijke referentie was voor mij de belangrijkste drijfveer om met HLB in zee te gaan.

Het voordeel van HLB is dat er veel kennis is van fiscale zaken en tegelijkertijd veel operationele administratieve taken uit handen worden genomen. Ik ben als ondernemer ook actief in België, waarbij het regelmatig voorkomt dat advies op het gebied van fiscale verschillen benodigd is. En alhoewel HLB inmiddels fors groter is geworden, is het persoonlijk contact gebleven. Nog steeds dezelfde aanspreekpunten die de historie van je onderneming goed kennen. Dat bevalt nog steeds zeer goed.”

Van probleem/uitdaging naar oplossing

“Track Assistant is een virtuele organisatie. Naast mijn eigen rol als oprichter, hebben we een designer in Eindhoven, een digital marketing expert in Middelburg, een development team in Roemenië en IT consultant in België. Feitelijk is alles uitbesteed, en toch kunnen we snel schakelen. Zo hebben we met Track Assistant net voor de Kerst (2017) een nieuwe App gelanceerd, die zelf detecteert dat je in je eigen auto stapt en wegrijdt. Automatisch start de ritregistratie op je telefoon. Zodra je uit de auto stapt stopt de App de ritregistratie, verwerkt alle data tot een route en afstand en stuurt het naar je online account. Daar kan je eventueel nog aanpassingen doen, maar vooral ook je rapporten maken voor de fiscus of opdrachtgevers.
HLB heeft bij de start ook geholpen om over het algoritme ‘privé versus zakelijke kilometers’ na te denken. Veel zakelijke rijders registeren een rit van thuis naar school en vervolgens naar werk als twee ritten: één privé en één zakelijk. Maar volgens de fiscus mag het één rit zijn, met alleen de omgereden kilometers aangemerkt als privé kilometers. Dan blijf je een stuk makkelijker binnen de grens van 500 privé km. Track Assistant berekent dit automatisch.

De reden voor mij om bij HLB te blijven, ook al is het kantoor 70km van mij vandaan, zijn de vaste personen waarmee ik contact heb. De expertise in combinatie met de historische kennis over mijn onderneming maakt mijn leven een stuk makkelijker.”

Zakelijk Rijden BV
Stephan van den Bremer (oprichter)
Zakelijke dienstverlening – rittenregistratie
Relatie tot HLB, sinds november 2007
www.trackassistant.com

Ondernemers, net als u

 • DRT Vloeren

  DRT Vloeren

  DRT Vloeren is toonaangevend specialist op het gebied van technisch hoogwaardige naadloze vloersystemen voor industrie en utiliteit…Lees verder

  Lees verder
 • ICS Dry Ice

  ICS Dry Ice

  ICS Dry Ice Express speelt sinds 1995 een belangrijke rol in het vervoer van gekoelde en diepgevroren producten voor de farmaceutische industrie…Lees verder

  Lees verder

Magazine HLB SHIFT

Twee keer per jaar brengen wij het magazine HLB SHIFT uit. HLB SHIFT staat vol met mooie klantverhalen, praktische ondernemerstips, leuke colums en nog veel meer. Lees verder en download de uitgaves. Lees verder

Lees verder