Offerte aanvragen

Btw

Wat betreft de btw onderscheidt HLB Van Daal & Partners twee groepen ondernemers: ondernemers die btw-belaste prestaties leveren en voor de btw vrijgestelde ondernemers (onderwijs, verzekeringen, kinderopvang, gezondheidszorg). Deze vrijgestelde groep kan geen btw aftrekken, maar betaalt wel btw.

De meeste ondernemers beschouwen de btw als een vast gegeven en staan er niet bij stil dat deze belasting een risicopost kan worden. Onze btw-specialisten weten hoe u de risico’s kunt beperken en zelfs kansen kunt halen uit de btw.

In een circa vier uur durend gesprek - u krijgt ter voorbereiding een lijst met aandachtspunten - lichten we de btw-positie van uw bedrijf helemaal door. Op basis van deze btw-scan* leveren wij een rapport waarin we kansen, risico’s en eventueel gemaakte fouten benoemen die in het naleven van de btw-regels worden gemaakt. Beter dat wij het samen ontdekken dan dat de belastingdienst u op de vingers tikt.

*In de lichte variant van de btw-scan houden we alleen een gesprek ter inventarisatie. In de zwaardere variant lichten we ook uw administratie door en gaan we dieper in op mogelijke oplossingen.

 

Meer informatie

mr. P.P.S.C. (Pieter) TielemansBtw-specialist

In de btw gaat het om de details. Een klein detail betekent vaak een wereld van verschil in de… Lees verder

Lees meer over mr. P.P.S.C. (Pieter) Tielemans

Btw-tips

De btw-tips van HLB Van Daal & Partners geven praktische tips en aandachtspunten aan iedereen die beroepsmatig met btw te maken heeft. De tips zijn samengesteld uit onze btw-praktijk. Het is dus geen theoretische beschouwing, maar een praktische benadering.Lees verder

Lees verder