Offerte aanvragen

Btw

Wat betreft de btw onderscheidt HLB Van Daal twee groepen ondernemers: ondernemers die btw-belaste prestaties verrichten en ondernemers met btw-vrijgestelde prestaties (zoals onderwijs, verzekeringen, kinderopvang, gezondheidszorg). Deze laatste groep kan geen btw aftrekken op kosten en investeringen.

De meeste ondernemers beschouwen de btw als een vast gegeven en staan er niet bij stil dat deze belasting een risicopost kan worden. Onze btw-specialisten weten hoe u de risico’s kunt beperken en zelfs kansen in de btw kunt benutten.

In een circa vier uur durend gesprek - u krijgt ter voorbereiding een lijst met aandachtspunten - lichten we de btw-positie van uw bedrijf door. Op basis van deze btw-scan* maken wij een rapportage waarin we kansen, risico’s en eventueel gemaakte fouten benoemen. Beter dat wij dit samen met u ontdekken dan dat de belastingdienst u - met naheffingen, boete en rente - op de vingers tikt.

*De lichte variant van de btw-scan  bestaat alleen uit een gesprek ter inventarisatie. In de zwaardere variant analyseren we ook uw administratie en gaan we dieper in op mogelijke oplossingen en kansen.

Meer informatie

mr. P.P.S.C. (Pieter) TielemansBtw-specialist

In de btw gaat het om de details. Een klein detail betekent vaak een wereld van verschil in de… Lees verder

Lees meer over mr. P.P.S.C. (Pieter) Tielemans

Btw-tips

De btw-tips van HLB Van Daal geven praktische tips en aandachtspunten aan iedereen die beroepsmatig met btw te maken heeft. De tips zijn samengesteld uit onze btw-praktijk. Het is dus geen theoretische beschouwing, maar een praktische benadering.Lees verder

Lees verder