Offerte aanvragen

Horizontaal Toezicht

Dat de Belastingdienst in principe achteraf uw aangifte controleert, brengt onzekerheid met zich mee over uw fiscale positie en financieel nadeel in de vorm van te betalen rente of mogelijk hoge boetes. Liever heeft u fiscale zekerheid, liever gaat u in de actualiteit om met relevante fiscale risico’s. Dat kan als u uw belastingaangifte doet onder horizontaal toezicht.

Bij horizontaal toezicht gaat u via een convenant een open relatie aan met de Belastingdienst, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Grotere bedrijven kunnen dit zelf met de Belastingdienst afsluiten (wij kunnen helpen bij de totstandkoming), kleinere bedrijven kunnen deelnemen aan het Convenant Horizontaal Toezicht dat HLB Van Daal met de Belastingdienst heeft afgesloten.

Concreet houdt horizontaal toezicht in dat onze fiscalisten samen met u uw belastingaangifte verzorgen, waarbij uiteraard al uw wettelijke fiscale verplichtingen worden vervuld. Fiscale twijfelpunten worden meteen afgestemd met de Belastingdienst. De fiscus vertrouwt vervolgens op de aangiftes via HLB Van Daal en zal de controles achteraf alleen nog steekproefsgewijs doen. Uw aangifte wordt meteen afgehandeld als definitieve aanslag. U heeft dus snel fiscale zekerheid. Dat vindt ook uw bank erg fijn.

Benieuwd of Horizontaal Toezicht ook voor u interessant is?
Download dan hier de flyer Horizontaal Toezicht.

Meer informatie

mr. C.P.J.M. (Corney) Versteden RBPartner / Fiscalist

"Ondernemers zijn mensen met een drive, met visie en daadkracht. Ze zetten dingen... Lees verder

Lees meer over mr. C.P.J.M. (Corney) Versteden RB