Talent Management Programma / Young Professional Programma

HLB Van Daal heeft een intern opleidings- en coaching traject opgestart. De kern van dit traject bestaat uit het trainen en coachen van de medewerkers op het gebied van management- en leiderschapsvaardigheden. Het behouden van de juiste mensen voor HLB is van essentieel belang. Om de juiste mensen te (blijven) binden, zijn een tweetal programma’s opgezet. Een Talent Management Programma en een Young Professional Programma, beide programma’s zijn erop gericht om de individuele kwaliteiten van onze medewerkers verder te ontwikkelen.

De totale tijdsduur van het traject bedraagt 1,5 jaar. Deelname aan het traject geeft geen garanties voor doorstroming in functiegroep, doch een (door)groei wordt natuurlijk wel nagestreefd. De programma’s worden afhankelijk van het aantal aangemelde kandidaten maximaal 1 maal per jaar gestart; te weten in september/oktober. Bij de uitvoering van de programma’s wordt gebruik gemaakt van de deskundigheid van Stokkink Leiderschapskunst, alsmede de inzet van een interne coach.

Algemeen

Het traject bestaat uit 7 gezamenlijke bijeenkomsten in de periode van 1,5 jaar. De bijeenkomsten van het Talent Management Programma zijn tweedaagse bijeenkomsten inclusief overnachting. De bijeenkomsten van het Young Professional Programma zijn ééndaagse bijeenkomsten.

Start

Bij de start van het programma wordt een persoonlijk assessment/intake afgenomen. De relevantie wordt mede bepaald aan de hand van het persoonlijk ambitieniveau van zowel de deelnemer als de organisatie. Aan de hand van de uitkomsten van de evaluatie met de deelnemer en de verantwoordelijk partner wordt door de deskundige derde partij in samenwerking met de deelnemer een plan van aanpak opgesteld. In dit plan van aanpak worden de te realiseren doelstellingen benoemd en wordt hierbij een tijdspad aangegeven ten behoeve van de realisatie. In het plan van aanpak staan de concreet gemaakte ontwikkelpunten en de op deze punten te ondernemen acties. De gezamenlijke bijeenkomsten vangen aan met een kick-off meeting.

Inhoud

De programma’s zijn gericht op het trainen en ontwikkelen van competenties. Als algemene gezamenlijke aandachtspunten wordt hierbij aandacht besteed aan:

Talent Management Programma 

Young Professional Programma

 • Zelfreflectie;

 • Visie en Missie;

 • Veranderen/Transformatie;

 • Onderhandelen; 

 • Communicatie;

 • Samenwerken;

 • (Zelf)leiderschap.

 

 • Zelfreflectie;

 • Relatiemanagement en sparringpartner;

 • Adviesvaardigheden en onderhandelen;

 • Aansturende rol, leidinggeven een vak apart;

 • Buiten de deur wordt het geld verdiend;

 • Slecht nieuws goed gebracht;

 • Coachen in en extern.

   

Meer informatie

D. (Daniëlle) van den OeverHR Adviseur

Prof. Asserweg 8
5144 NC Waalwijk
+31 (0)416 33 05 05

Daniëlle van den Oever is bij ons werkzaam als HR Adviseur. Samen met haar collega Cynthia is… Lees verder

Lees meer over D. (Daniëlle) van den Oever

Hoe werken wij?

HLB Van Daal is een inspirerende organisatie van gedreven en deskundige professionals met een ondernemend karakter. Voor ons geldt: 'Ken je klant, anticipeer op zijn wensen en geef service op een niveau dat de verwachtingen overtreft’. Daarmee richten we ons voornamelijk op bedrijven in het MKB. Wij hebben gekozen voor een integrale aanpak van de advisering. Accountants en fiscalisten werken intensief samen, met behoud van één aanspreekpunt. Zo kunnen wij nog beter kansen signaleren en benutten en tegelijkertijd bedreigingen onderkennen...Lees verder

Lees verder

Vragen?

Heb je een vraag over werken bij HLB? Stel hem dan hier!Lees verder

Lees verder