Beginnend fiscalist aan het woord

Quincy Mangar
Beginnend fiscalist

"Het moment dat ik het kantoor binnenstap, is hetgeen waar ik nog iedere dag voldoening uit haal. Na het begroeten van de collega’s, kan mijn werkdag weer beginnen. Als beginnend fiscalist bij HLB Van Daal betreft dit werkzaamheden variërend van het opstellen van diverse aangiften, doorgronden van de fiscale wetgeving tot het voorbereiden van een advies voor een cliënt. Hierbij valt op dat bij HLB Van Daal met name in de eerste jaren de focus legt op het breed opleiden van de junioren. Een specialisme komt evenwel later.

Hoe is dit allemaal voor mij begonnen?

Ter voorbereiding op mijn carrière als belastingadviseur heb ik uit eigen initiatief gesolliciteerd bij HLB Van Daal voor de functie als werkstudent in de zomerperiode. HLB Van Daal reageerde enthousiast en wilde tijd vrij maken voor begeleiding. Na een prettig gesprek met twee senior belastingadviseurs onder het genot van een heerlijk kopje koffie, kon ik in de eerste week van mijn zomervakantie direct beginnen.

Verwachtingen en afloop

De verwachtingen die ik had van het werken op een kantoor als HLB Van Daal zijn tot op heden uitgekomen. Het feit dat er echt gewerkt moet worden is dan ook niet minder waar. Het niveau en de hoeveelheid van het door je leidinggevende aangeleverde werk wordt in beginsel bepaald door de opgedane ervaring, maar vooral ook door de positieve ontwikkelingen die je in de loop der tijd maakt. Laatstgenoemde blijft niet onopgemerkt en krijgt dan ook tijdens een evaluatiegesprek zeker de aandacht. Ik denk dat ik voor iedere debutant spreek, wanneer ik zeg dat het ontvangen van positieve feedback als zeer waardevol wordt ervaren. Na afloop van een dergelijk gesprek, zorgt HLB Van Daal ervoor dat ik weer vol zelfvertrouwen en motivatie aan het werk ga. Alhoewel dit ook te maken heeft met het feit dat ik nogal ‘easy to please’ ben, waardoor mijn euforische reactie geen garantie voor iedereen biedt.

Tevens vind ik het persoonlijk belangrijk dat er geluisterd wordt naar mijn wensen dan wel de door mij aangegeven barrières die ik tijdens het werken ondervind. Nadat je de moed verzameld heb om je zienswijze te vertellen, is het nog maar de vraag hoe dit overkomt bij je leidinggevende. In dit kader kan ik volmondig zeggen dat ik op geen één moment ben afgescheept of dat men niet naar mij wilde luisteren. Hierdoor krijg ik het gevoel dat ik daadwerkelijk een plek binnen het bedrijf heb.

Wat ik totaal niet verwacht had, zijn de ontzettend leuke evenementen en uitjes die HLB Van Daal geregeld organiseert. Om een tip van de sluier op te lichten, ik heb mogen deelnemen aan het internationale voetbaltoernooi in Duitsland van HLBi en ben ik meegegaan met het winteruitje, waarbij ook mijn partner aanwezig mocht zijn.

Toekomstperspectief

Mijn persoonlijke doel is om dit schooljaar mijn bachelordiploma te behalen en daaropvolgend primair lekker te blijven werken bij HLB Van Daal. Omwille van het feit dat ik later wil uitblinken als belastingadviseur en ik me graag wil door ontwikkelen binnen mijn vakgebied, heb ik de intentie de universitaire opleiding Fiscaal Recht te gaan doen. Mijn voorkeur gaat dan ook uit om de deze opleiding te combineren met het werken bij HLB Van Daal.

Wat ik van HLB Van Daal verwacht en hoop, is dat ik de komende tijd de ruimte blijf krijgen om mijzelf te ontwikkelen als belastingadviseur. Tevens zal ik altijd blijven proberen mijzelf positief te ontwikkelen tijdens mijn loopbaan en verwacht ik van mijn leidinggevende dat ik hierop word gecoacht wanneer dat niet zo blijkt te zijn. Als dat lukt weet ik zeker dat ik in de toekomst beloond word met grotere en complexere opdrachten en misschien wel word ingezet voor diverse projecten!"

Vragen?

Heb je een vraag over werken bij HLB? Stel hem dan hier!Lees verder

Lees verder