Medewerker aan het woord

Jurgen Dreessen (20)
3e-jaars opleiding Accountancy

“De studie biedt in het derde leerjaar een beroepsopleidende stage aan van bijna 5 maanden om kennis te maken met het vak in de praktijk. Deze 5 maanden heb ik met plezier gewerkt bij HLB Van Daal & Partners. Een vaste stagebegeleider heeft mij voorzien van variërende opdrachten en stond mij te hulp wanneer ik vragen had. Bij HLB hangt een goede, collegiale sfeer waarbij ik meedraaide als een volwaardig teamlid.

Het team waarmee ik samenwerkte bestond uit ervaren accountants, ambitieuze assistent-accountants en accountants in opleiding. Zo heeft iedereen een sparringpartner op eigen niveau en kan kennis goed gecombineerd worden.

Tijdens de stage heb ik veel variatie gehad in opdrachten. Van samenstelopdrachten bij bedrijven als fotostudio’s tot een eindejaar controle bij bedrijven met vestigingen wereldwijd. Door deze verschillen kan je zelf een goed beeld vormen in welk segment je later aan de slag wilt.   

De stage heeft voor mij de theorie van school veel levendiger gemaakt. De theorie beschrijft welke gevolgen een bepaalde handeling in een proces heeft. In de praktijk zie je waarom een processtap wordt ingevoerd of juist weggelaten. Pas dan ben je er echt mee bezig waar problemen zich voordoen en hoe je deze het beste kunt oplossen. Dan wordt zichtbaar wat je voor een klant kan betekenen.”